Jak na ošetření auta po zimě?

Zimní období se na vozidlech projeví jak na exteriéru tak i interiéru. Sníh už je definitivně pryč a proto je ideální doba provést důkladnou jarní očistu vozu a odstranit z něho poslední zbytky uplynulé zimy. Automobily nejvíce trpí posypovou solí, která se zažírá do lakupodvozku. U starších typů může způsobit korozi, u nových aut potom narušuje ochranné vrstvy.

 

Správná autokosmetika je to nejlepší pro Vaše auto.

 

Autokosmetika od AUTOMAX zahrnuje širokou nabídku přípravků, které zajistí vašemu autu atraktivnější vzhled a dlouhodobě ho ochrání před vlivy počasí a korozí. S pomocí čističů, šampónů, odstraňovačů či vosků docílíte zářivého laku, průzračných oken nebo perfektně čistého interiéru.

 

Jak a čím správně pečovat o automobil?

 

Autošampony

Autošampony pohodlně umyjete karoserii, autoskla i disky kol. Některé vybrané autošampony zároveň poskytují povrchu vozu ochranu před UV zářením nebo před nepříznivým počasím.

 

Autoleštěnky

Autoleštěnky dodávají laku automobilu potřebný lesk, odolnost proti UV záření nebo schopnost odpuzovat dešťovou vodu. Pořiďte si také leštěnky na pneumatiky, které vytváří stylový mokrý vzhled pneumatik. K dispozici v lahvovém balení, tubě či rozprašovači.

 

Ošetření a renovace plastů

Přípravky pro ošetření plastů oživí interriér i extreriér vašeho vozidla. Na plasty a palubní desku použijeme speciální přípravky na jejich očištění a poté přetřeme ručníkem z mikrovláken.

 

Možná se vám zdá taková údržba zbytečná. Vězte ale, že když si s ní dáte alespoň jednou za rok po zimě práci, automobilu to jen prospěje a odvděčí se vám delší životností.

 

Tým Automaxhk